16.8.14

2014 Norveç Olimpiyatlarında Milli Takım


Milli Takımımız Dragan Solak, Barış Esen, Mustafa Yılmaz, Emre Can ve Ipatov'dan oluştu. 12 yıl evvel hayal edemeyeceğimiz şekilde tüm oyuncularımız Büyükustaydı ve bu zorlu turnuvada 21'inci olarak en iyi sonucumuzu elde ettik. Takımımız o kadar kuvvetlenmiş durumda ki GM Kıvanç Haznedaroğlu ve GM Suat Atalık takımda yer bulamadı. Gerçi Atalık ile TSF harp içinde ama en azından forum ortamlarında pek kimsenin de Suat Atalık bu takımda olmalı dediğini duymadık.

GM Ipatov lejyoner bir oyuncu gibi. En azından dışarıdan öyle gözüküyor. Belli ki ülkesinde bulamadığı imkanları Türkiye'de bulmuş durumda. GM Dragan Solak ise eski Milli Satranççı Yıldız Çavuşoğlu ile evli ve Türkiye'de yaşıyor ve büyük olasılıkla benden iyi Türkçe konuşmakta. Bu sebeple sadece bir transferle bu sonucu elde ettiğimiz söyleyebiliriz.

21'inci olarak Almanya, İngiltere ve Bulgaristan gibi satranç devlerini geride bıraktık. Bir aralar çok üzerimizdeki Gürcistan, Yunanistan gibi ülkeler ise çok aşağımızda. Her zaman artıları toplayarak ilerlemeye çalışırım ve bu sonucu takdirle karşıladım ama bu başarının pek de coşkuyla karşılanmaması ilerisi için daha da umut veriyor. GM Barış Esen'in de ilk 3 dışındaki sonuçlar başarı değildir diye facebook'ta açıklaması da var. TSF'de ise bu sonuçtan "Olimpiyat tarihimizin en iyi sonucu" olarak bile bahsedilmemiş.

Yukarıdaki resimde Ipatov, Can ve Esen'in arkasında ayakta Basın Sorumlusu ve Menajer Fatma Koç, antrenör GM Miroshnichenko ve GM Solak görülmekte.

İleride başka başarılara imza atmaları dileğiyle.

Hiç yorum yok: