12.11.08

Milli Takımda Yenilenme

Dresden'de Satranç Olimpiyatları başlıyor. 3 kez olimpiyatlarda oynama şansı yakalamış biri olarak söyleyebilirim ki üst düzey bazı satranççılar hariç her ustanın oynamak istediği bir turnuva olimpiyatlar. Yeni Milli Satranç Takım kadromuz Gurevich, Mert Erdoğdu, Kıvanç Haznedaroğlu, Emre Can ve Mustafa Yılmaz'dan oluşuyor.

16 yaşındaki Mustafa bu olimpiyadın yıldızı olmaya aday. Şu ana kadar Türkiye adına yarışan en genç satranç sporcusu. Hem sadece genç değil, büyük olasılıkla Emre Can ile beraber Türk satrancının geleceği. Çok dikkatli takip etmesem de bir ay içerisinde siyah taşlarla 3 GM'yi yendiğine şahit oldum. Mustafa'yı merakla takip edeceğiz. İnşallah nazar değdirmeyiz.

Bir diğer genç satranç sporcusu 18 yaşındaki IM Emre Can. GM normuna sahip bu oyuncumuz da ilk GM olacak oyuncular arasında yer alıyor ve daha pek çok sene milli takımın değişmez elemanı olacak gibi.

Türk satrancı da dünya satrancına ayak uyduruyor yaş ortalamaları hızla düşüyor. Duyduğumuza göre TSF yönetimi de bu konuda radikal bir karar almış. Bir sonraki olimpiyada 20 yaşın üstünde GM olmayan oyuncular takıma alınmayacakmış!

Hiç yorum yok: