3.3.15

Satranç Filmleri Blogu



Satranç Filmleri sitesi yaklaşık 6 ay önce açılan ve adından da anlaşılacağı üzerine satrancın önemli bir unsur olarak geçtiği filmleri inceleyen bir blog. Kralların oyunu ve oyunların kralı satranç pek çok filmde bir dekor olarak kullanılmıştır. Elbette ortalama izleyiciye ortalama mesaj vermekiçin oyunlar hep mat ile biter ve hatta illa ki kaybeden tarafan şahını devirir. Bunlar vazgeçilmez klişeler ama zaman içerisinde çok gerçekçi filmler de yapılmaya başlandı.

Örneğin "Searching for Bobby Fischer" gerçek bir hikayeyi konu alan ve velilere ders niteliğinde izletilebilecek bir film. Yine tanıtımı yapılan ve Tobey Maguire'ın başrolü oynadığı "Pawn Sacrifice" de biyografi tarzında bir film ama maalesef henüz bizim görebileceğimiz şekilde vizyona girmedi. Yine yakın tarihte çekilen ve yine gerçek hikayeyi konu alan "Life of a King" de çok gerçekçi ve güzel bir film. Cıuba Gooding JR'ın oynadığı film yine sosyal içerikli mesajlar veriyor. Üstelik filmde belli bir tempo da yakalanmış.

Lujin Savunması ise yine aynı adlı Nobokov'un kitabından uyarlanmış. Bu kitabı satın alabileceğiniz adresi verelim meraklılarına: http://market.satrancokulu.com/luzhin-savunmasi  Film Türkçeye "Şah Mat" olarak çevrilmiş ilgi çeksin diye ama zaten oldukça ilginç bir film. Filmin final sahneleri ve satranç bilenleri ilgilendiren konum da inceleniyor. Tabii detayları okuyunca filmin sonunun gerçek hayatta gerçekleşemeyeceğini göreceksiniz ama yine de fazla itiraz etmiş olmayalım.

Ve sitenin adresi: https://satrancfilmleri.wordpress.com/

Hiç yorum yok: